Preoţi şi enoriaşi ai Bisericii Ortodoxe au participat, astăzi, la un marş pentru susţinerea familiei tradiţionale. La evenimentul organizat de către Mitropolia Moldovei a participat și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu familia, transmite IPN.

De dimineață, până la începerea marșului, la Mănăstirea Sfântului Mare Mucenic Teodor Tiron (Ciuflea), a fost săvârșită o liturghie, la care a participat și Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir, după care toți cei prezenți au marșăluit pe bulevardul Ștetfan ce Mare și Sfânt, până la Catedrala Mitropolitană Nașterea Domnului, din centrul capitalei.

Într-un comunicat de presă al Mitropoliei Moldovei, prin care a chemat enoriașii să participe la acțiune, se spune că  „familia tradițională oglindește învățătura de credință ortodoxă, contribuind astfel la zidirea unei societăți bine ancorate în valorile cu adevărat importante, ce asigură continuitatea unui neam”.La fel, se spune că „astăzi, ca niciodată, este nevoie să se demonstreze că suntem uniți în jurul unei idei edificatoare, că ne pasă de prezentul și de viitorul nostru și că nu am uitat de trecut”.

Adresându-se celor prezenți în fața Catedralei, șeful statului a menționat că „în pofida tuturor încercărilor de a ne infiltra valori străine, peste 90 la sută dintre cetățeni se declară promotori și susținători ai familiei tradiționale”.

Nu vom permite să distrugă ceea ce stă la baza societății noastre”, a spus Igor Dodon.

Prin decret prezidențial, anul 2019 a fost declarat Anul Familiei în Republica Moldova.