Un polițist a fost vizitat ieri, 16 mai, de către angajații Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, în comun cu procurorii Anticorupție, după ce mai bine de jumătate de an a fost documentat în mai multe cazuri de acte de corupție. Surse Deschide:MD, sub protecția anonimatului, ne-au comunicat că ar fi vorba despre Ion Dogaru, fost șef de post al Sectorului de poliție Nr.3 din cadrul IP Centru.

Dogaru care, înainte de a fi angajat al Poliției Capitalei, a fost angajat al Direcției Securitate Internă a Centrului Național Anticorupție, a fost vizat pe parcursul zilei de ieri de perchezițiile organizate de Procuratura Anticorupție și SPIA.

Acesta este bănuit că ar fi estorcat bani de la cel puțin șase agenți economici din cartierul Telecentru al Capitalei.

„Cât de straniu ar părea, dar chiar și având mai multe probe care ar demonstra implicare lui Dogaru în acțiuni de corupție, inclusiv imagini video când acesta primește banii, procurorii și ofițerii SPIA nu l-au reținut și l-au lăsat în libertate”, ne-au spus sursele.

Am încercat să aflăm mai multe detalii despre acest caz, dar și de ce nu a fost încătușat Dogaru, însă Alexei Leagul, șef-adjunct al SPIA, nu ne-a răspuns la apelurile insistente, iar cel de al doilea șef-adjunct, Vasile Harea, a refuzat categoric să ne ofere informații despre acest caz.

Sursele noastre au ținut să menționeze că Dogaru a plecat în concediu din luna februarie, după ce ar fi aflat că pe numele său ar fi fost pornite mai multe dosare.

Solicitată telefonic, Alina Zbancă, ofițerul de presă al Ministerului Afacerilor Interne, a confirmat faptul că Dogaru a fost vizat ieri în cadrul unei operațiuni SPIA, dar susține că nu ne poate comunica de ce acesta nu a fost reținut, iar răspunsul la această întrebare îl putem afla de la Procuratura Anticorupție.

De altă parte, Mihaela Tarlapan, purtătorul de cuvânt al PA, a zis că nu cunoaște nimic despre acest caz și că va veni cu mai multe detalii mai târziu, însă până la această oră nu avem niciun răspuns.