50 de studenți din țară au primit burse de merit în valoare de 12 mii de lei fiecare. Ceremonia de decernare a burselor a avut loc în seara zilei de ieri la Chișinău, transmite MOLDPRES.

La ediția din acest an a concursului au participat 221 de studenţi de la 18 instituţii universitare. Programul oferă 35 burse pentru studenţii de la ultimul an de studii, ciclul Licenţă și 15 burse pentru studenţii masteranzi de la primul an de studii. Finaliștii au fost selectați de o Comisie Independentă de Experţi în baza evaluării dosarelor depuse.

„Voi sunteți cei mai buni, cei care demonstrați, prin muncă zilnică, prin tenacitate și spirit competitiv că succesul poate fi obținut aici, acasă, în Republica Moldova. Vă doresc să continuați să fiți la fel de determinați, plini de energie și entuziasm și să contribuiți la crearea unui viitor frumos pentru țara noastră”, a menționat secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Elena Belei.

Programul ,,Burse de Merit” are drept obiective susţinerea celor mai buni studenţi din Republica Moldova și promovarea interesului acestora față de studii, cercetare şi activităţi extracurriculare. În cadrul celor 23 de ediții anuale organizate până acum, la concurs au participat 5700 de studenţi, dintre care 1500 au beneficiat de Burse de Merit.

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, la concurs pot participa tineri cu vârsta de până la 30 ani, care sunt studenţi la ultimul an de studii, studenţii – masteranzi la primul an de studii şi studenţii care urmează programe de studii integrate, de la penultimul şi ultimul an de studii, de la toate specialităţile, care îşi fac studiile la una din instituţiile de învăţământ universitar din Republica Moldova, au media notelor pentru toţi anii de studii nu mai mică de 9 – domeniile ştiinţelor social-umaniste, 8,5 – domeniile ştiinţelor exacte, tehnice şi medico-biologice şi 8 în cazul studenţilor cu dizabilităţi şi/sau orfani.