Săptămâna trecută 19 copii s-au adresat la Spitalul de Boli Infecțioase pentru Copii, prezentând semne de scarlatină. Patru dintre aceștia sunt internați și urmează tratamentul corespunzător. Specialiștii spun că este o perioadă favorabilă apariției bolii, totuși, ne îndeamnă să fim mai prudenți și să respectăm regulile de igienă personală. De la începutul anului peste 90 de copii cu scarlatină au fost internați în spital, alți 102 au primit tratament acasă.

Săptămâna trecută am avut 19 adresări, dintre aceștia patru au fost internați, iar ceilalți urmează tratamentul acasă. Situația a fost mult mai gravă acum câteva săptămâni, dar este sezonul și este normal să avem cazuri”, a declarat pentru Sănătate INFO, Ludmila Bîrca, directorul Spitalului de Boli Infecțioase pentru Copii.

Specialista spune că boala este destul de gravă și poate da complicații severe, la inimă, articulații, rinichi.

Streptococul poate fi la fiecare om sănătos care face oricare altă infecție streptococică decât scarlatina, vorbesc aici de nazofaringită streptococică, bronșită streptococică, angină streptococică. Cei care nu au imunitate antitoxică pot face scarlatină. Cei care au imunitatea antitoxică fac oricare altă formă de infecție streptococică. Este o boală gravă, care se transmite”, a mai adăugat specialista.

Directorul a comunicat că de la începutul anului au fost consultați 195 de copii cu scarlatină, iar 93, internați. Dintre care 36 cu vârsta cuprinsă între 2-5 ani și 57 de copii cu vârsta între 5-18 ani.