Un bărbat, care susține că este producător de lactate, și-a arătat într-un mod inedit nemulțumirea față de faptul că nu-și poate comercializa laptele pe teritoriul capitalei. Acesta a venit cu o dubiță în care se afla o un bidon cu lapte, a deschis robinetul și a lăsat laptele să se verse pe trotuarul de la intrarea clădirii Primăriei municipiului Chișinău.

UPDATE // 16:06 // Potrivit lui Dianu Savciuc, șeful Secției Ordine Publică din cadrul IP Centru, protestatarul a fost escortat la inspectorat pentru a fi audiat.

Conform legislației în vigoare, bărbatul s-ar putea alege cu un proces-verbal pentru huliganism.

Potrivit protestatarului, autoritățile municipale, dar și poliția, ar pune presiune pe acesta prin faptul că-i fac controale, îl amendează și-i interzic să-și comercializeze laptele.

„Domnul Codreanu să termine ci presiunile față de noi, de producători. În toată ziua avem presiuni din partea autorităților, a poliției și ANSA. Vrem să fim lăsați în pace și să ne putem comercializa marfa. Aceasta este o bătaie de joc față de noi,” spune protestatarul într-o înregistrare video pe o rețea de socializare.

Acesta susține că are patru puncte mobile de comercializare a laptelui, dar i-a fost retrasă autorizația de a comercializa laptele în stradă și în piețe. 

Bărbatul susține că va organiza o altă acțiune de protest duminica viitoare.