Alexandr Malkevici, președintele Camerei Societății Civile a Rusiei [organ consultativ pe lângă președinția rusă] a fost întors astăzi de pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC). Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de ofițerul de presă al Poliției de Frontieră (PF), Raisa Novițchi.

Potrivit PF, Malkevici nu a putut explica sigur care este motivul vizitei sale în R. Moldova, de aceea a fost luată decizia de a fi întors la Moscova.

Amintim că în luna noiembrie 2018, agenții FBI l-ar fi reținut pe jurnalistul rus Alexandr Malkevici pe aeroportul din Washington. Atunci oficialul rus ar fi venit în SUA pentru a fi observator la alegerile parțiale pentru Congres și Senat.

În timpul alegerilor jurnalistul rus s-a expus în repetate ânduri pe marginea alegerilor din SUA comparându-le cu cele din Rusia. Potrivit jurnalistului de la Moscova, alegerile din SUA „abundă” de încălcări. Trimisul Moscovei a criticat cel mai mult statele unde la putere se află Partidul Democrat, oponent președintelui Donald Trump.

Jurnalistul rus a criticat și „moralitatea” presei americane care potrivit lui „nu se mai bucură de încredere”.

Ambasada Rusiei la Washington a recomandat cetățenilor săi să ceară asistență consulară în cazul reținerii pe teritoriul SUA.