Presa și medicina din Republica Moldova pare că s-au cooperat să mușamalizeze cazul fostului ministru de externe din Transnistria, transportat, marți, în stare avansată de ebrietate de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Instituțiile medicale invocă „datele cu caracter personal" spre a nu divulga adevărul, iar unele mijloace de informare în masă, animate, se pare, de același considerent, insinuează că nu beția celui în cauză ar fi la mijloc, ci anumite „probleme de sănătate”.

Contactat de reporterul Deschide.MD, ofițerul de presă al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), Diana Blanaru, a confirmat că o echipă de asistență medicală a intervenit la AIC în a doua jumătate a zilei, dar și faptul că Vladimir Iastrebciak a fost spitalizat.

În rest, ceea ce ține de instituția medicală în care a fost transportat, dar și diagnoza sunt „date cu caracter personal pentru că țin de tratamentul pacientului”, iar fără acordul pacientului sau a rudelor acestuia divulgarea informației este interzisă.

Ofițerul de presă al Spitalului de Urgență, Cristina Gorea, ne-a declarat că Iastrebciak nu a fost înregistrat la instituția medicală respectivă.

Rugată să confirme dacă Vladimir Iastrebciak ar fi internat la spitalul „Sfânta Treime”, vicedirectorul instituției, Galina Zavatin, a declarat că „nu oferă informații despre pacienți”.

Dacă rudele au nevoie, să se apropie la medic”, a precizat ea.

Și responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale dau din umeri. Purtătorul de cuvânt al instituției, Cristina Stratulat, a spus că nu poate oferi nicio informație atâta timp cât pacientul nu dorește ca acest caz să devină unul public.

Între timp, sursele din cadrul AIC confirmă că motivul transportării lui Iastrebciak de pe Aeroport a fost anume starea gravă de alcoolemie. Observând în ce stare se află „ex-ministrul”, responsabilii de la Aeroport nici nu i-au permis îmbarcarea, solicitând intervenția echipei de asistență medicală.

Detalii: VIDEO / Ex-ministrul separatist de la Tiraspol, dat jos din avion cu targa. Era beat criță