O minoră de 16 ani ar fi fost aruncată în gol de la etajul al șaptelea al unui bloc din Capitală, violată de șase indivizi care au supus-o aceluiași tratament și pe prietena ei. Patru dintre aceștia au fost reținuți, ceilalți sunt dați în căutare.

EXCLUSIV // Cine sunt tinerii care ar fi aruncat o minoră de la etajul 7. Unul a fost luptător MMA

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, după o petrecere în afara oraşului, cei şase bănuiţi au mers în apartamentul în care se aflau două tinere, una dintre care minoră, de 16 ani, și le-au violat.

„Prin constrângere fizică şi psihică, indivizii au violat victimele, iar pentru a ascunde urmele infracţiunii, au aruncat-o pe minoră de la balconul apartamentului, aflat la etajul 7. Cealaltă victimă a reuşit să fugă, alertându-i pe oamenii legii. Minora a fost internată în stare gravă la spital, în prezent fiind în comă. Bănuiţii au vârstele cuprinse între 20 şi 26 de ani, patru dintre ei fiind reţinuţi preventiv pentru 72 de ore”, scrie în comunicat


De menţionat că unul dintre reţinuţi a comis violul în timp ce se afla sub măsura preventivă - arest la domiciliu - aplicată pentru o  infracţiune de tâlhărie, comisă acum două luni.

Iniţial, acesta a fost cercetat în stare de arest, iar ulterior, magistraţii de la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, i-au schimbat măsura preventivă, eliberându-l din izolator şi plasându-l în arest la domiciliu. Acum el va fi tras la răspundere inclusiv pentru dublu viol şi tentativă de omor a unei minore.

Procurorii au contestat încheierea magistraţilor de revocare în privinţa acestuia a măsurii de reprimare şi anunţă că vor solicita mandate de arestare pentru toţi cei şase indivizi.