Cu mașina de teren grav avariată, amendă și puncte de penalizare, dar și o vizită la spital, așa a luat sfârșit vizita unei tinere de capitală la rudele sale. Din cauza vitezei excesive, aceasta a ajuns cu mașina într-un copac. Accidentul a avut loc astăzi, în jurul ore 13:20, pe strada centrală din localitate Olănești, raionul Ștefan Vodă.

UPDATE // 17:39 // Silvia Vetcu, ofițerul de presă al IP Ștefan Vodă, a declarat telefonic pentru Deschide.MD că în automobilul răsturnat, pe bancheta din față, se afla mama șoferiței, o femeie în vârstă de 67 de ani. Aceasta nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Testată alcoolscopic, rezultatele au arătat că tânăra de 29 de ani nu era băută.

Potrivit poliției, șoferița în vârstă de 29 de ani, s-ar fi deplasat cu viteză excesivă prin localitate, când a pierdut controlul volanului, iar SUV-ul de marca  Mazda CX5, s-a izit violent într-un copac, iar ulterior s-a răsturnat în poarta unei gospodării.

În urma impactului, automobilul a fost grav avariat, iar tânăra a fost transportată cu diverse traumatimse la spitalul raional Ștefan Vodă.

Oamenii legii au pornit o anchetă pe acest caz, iar conform legislației în vigoare, tânăra riscă să se aleagă cu o amendă în mărime de 1500 de lei și 6 puncte de penalizare.

Este de menționat că, potrivit unor date ale Inspectoratului Național de Patrulare,  pe parcursul a 48 ore pe traseele din țară au avut loc 13 accidente rutiere, soldate cu 17 persoane traumatizate și 2 decedate. Vinovați fiind în mare parte șoferii care au condus cu viteză excesivă și fără permise de conducere.

Totodată, agenții de patrulare au despistat peste 20 de șoferi în stare de ebrietate, alții circa 300 au fost documentați pentru nerespectarea limitei de viteză, iar 9 conduceau fără permis.