Procuratura Anticorupție anunță că pe parcursul zilei de astăzi, judecătorii de instrucţie urmează să se pronunţe asupra demersurilor procurorilor privind aplicarea măsurilor preventive, asupra învinuiților în dosarul Depoului de Locomotive Bălți al ÎS ”Calea Ferată din Moldova”.

Procurorii cer aplicarea măsurilor preventive – arest preventiv pentru 30 de zile, în privința celor 8 învinuiți pe dosar.

Până la această oră, judecătorii de instrucție s-au expus în privința șefului de post din cadrul Inspectoratului de Poliție Fălești al IGP, fiindu-i aplicată măsura de arest preventiv pentru un termen de 30 de zile.

În privința șefului adjunct al Depoului de Locomotive Bălți, magistrații, luând în considerație vârsta înaintată și problemele cardiologice ale învinuitului, au admis parțial demersul procurorilor, aplăcând măsura preventivă - arest preventiv pentru 20 de zile.

Până la sfârșitul zilei, Judecătoria mun. Bălți urmează să se expună asupra demersurilor în privința celorlalți învinuiți.

Amintim că procurorii anticorupție, în comun cu colaboratorii Direcției Nord al Centrului Național Anticorupție, au descins acum câteva zile în cadrul Depoului de Locomotive Bălți al ÎS ”Calea Ferată din Moldova”. Acțiunile s-au desfășurat în cadrul unei cauze penale ce vizează fapte de delapidare a averii străine și corupere pasivă.

În urma descinderilor oamenii legii au reținut opt persoane. Printre cei reținuți se numără și șeful adjunct al depoului de locomotive.

Detalii: Detalii despre perchezițiile de la depoul din Bălți. Opt persoane, reținute