Cinci persoane au fost încătușate de către ofițerii Direcției Antidrog, iar la domiciliile acestora au fost depistate droguri 1.500.000 lei. Aceștia sunt suspectați că ar fi pus la cale o schemă de contrabanda și comercializare a drogurilor de tip Ecstasy, aduse din Italia, pe care le vindeau în cluburile din Chișinău.

Potrivit unui comunicat al IFP remis presei, operațiunea de investigare și reținere a celor cinci persoane a avut loc, în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău oficiul Râșcani și ofițerii de investigație din Italia.

 „Pe parcursul investigației efectuate pe teritoriul Republicii Moldova polițiștii la  Direcția Antidrog au identificat mai multe persoane cu rol de realizatori a drogurilor de tip pastile Ecstasy, inclusiv în incinta cluburilor de noapte. De la suspecți au fost efectuate achiziții de control, iar ulterior s-a stabilit că drogurile provin din Italia și sunt aduse pe cale de contrabandă prin intermediul microbuzelor de rută”, scrie în comunicat.

În urma acestei operațiuni, au fost reținute patru  persoane în Republica Moldova și una în Italia, toți cetățeni moldoveni, cu vârsta cuprinsă între 24 și 40 de ani.

Ulterior, la domiciliul acestora au fost depistate și ridicate circa 4000 de pastile Ecstasy, telefoane mobile, bani proveniți din realizarea drogurilor. În Italia au fost ridicate peste 2000 de pastile de același tip.

Valoarea drogurilor ridicate este de aproximativ 1.500.000 lei. O pastilă de Ecstasy era realizată la prețul de 200 – 250 de lei.

Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată în instanța de judecată suspecții riscă o pedeapsă sub formă de închisoare, pe un termen de la 7 la 15 ani.