Au apărut noi detalii despre moartea Tatianei Kolomoițeva, lideră sindicală, fostă colaboratoare a AgroindSind (Federaţia Naţională a Sindicatelor din Agricultură şi Alimentaţie „Agroindsind”, care fost găsită moartă în apartament, cu o plagă în regiunea capului. Femeia ar fi fost împușcată în cap de un vecin care venise să-i repare o priză, iar ea nu ar fi avut bani să-l plătească pentru serviciile acordate, susțin sursele Deschide.MD, apropiate anchetei, dar care au solicitat să le fie păstrat anonimatul.

Cadavrul Tatianei Kolomoițeva a fost descoperit de către o vecină de a sa, în data de 12 aprilie, vineri seara în apartamentul ei de pe strada Vasile Dokuceaev, din cartierul Telecentru al capitalei.

„Femeia avea cheile de la apartamentul Tatianei și a intrat, după ce sora sindicalistei o așteptase în vizită, iar aceasta nu a mai venit și nici la telefon nu a răspuns”, susțin sursele Deschide.MD.

În presă au apărut mai multe informații despre moartea Tatianei Kolomoițeva, iar unele voci susțin că ar fi vorba despre un asasinat care ar avea legătură cu activitate acesteia, însă, de fapt, oamenii legii au stabilit că femeia a fost omorâtă de către un vecin pe care l-ar fi chemat să-i repare o priză, dar nu a avut cu ce să-l plătească.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 39 de ani, care în cadrul audierilor și-a recunoscut vina și le-a povestit polițiștilor cu lux de amănunte cum a comis crima. Acesta a fost identificat, după ce a vândut inelul, lănțișorul, dar și cercei din aur ai victimei, la un Lombard din proximitatea Pieții Centrale, la un preț de 5400 de lei.

Sursele susțin că, după ce a fost reținut, bărbatul și-ar fi recunoscut vina și ar fi povestit cu lux de amănunte despre cum a comis crima,

„Acesta spune că, în aceeași zi când a fost comisă crima, a fost chemat de victimă să-i repare o priză. După ce a terminat lucrul, femeia i-a zis că nu are bani cu ce să-l plătească pentru serviciul acordat, iar din acest motiv între ei s-a iscat un conflict. Bărbatul avea la el o armă confecționată artizanal, cu care a tras în direcția victimei și a nimerit-o în cap. Ulterior, a luat din apartament câteva bijuterii din aur, dar și o proteză dentară. După care a ieșit din apartament și a încuiat ușa cu cheile victimei”, ne spun sursele.

Bărbatul a fost reținut, iar pe numele lui a fost pornită o cauză penală. Acesta activa ca electrician, este căsătorit și are la întreținere un copil. În timpul perchezițiilor la domiciliul său, polițiștii au găsit proteza dentară confecționată din aur, care ar aparține  a victimei, dar și arma cu care a fost comisă crima.

Tatiana Colomoițeva ar fi una dintre expertele naționale în domeniul drepturilor muncitorilor agricoli. În 2017, Kolomoițeva, împreună cu alți membri Agroindsind a făcut mai multe dezvăluiri despre delapidări de bani și utilizarea banilor sindicatului în scopuri personale de către administrația precedentă a Agroindsind, în baza acestor cărora a fost deschis un dosar pena, Ulterior, doi membri ai fostei administrații Agroinsid, Sergiu Bernevec și și adjunctul său, Sergiu Boța, a fost declarați vinovați de delapidarea averii străine și condamnați la 8 ani de pușcărie.