Vameşii și polițiștii de frontieră ne asigură că sunt pregătiţi pentru gestionarea traficului sporit în perioada sărbătorilor pascale.

Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, și Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, au mers, astăzi, la Leușeni, pentru a verifica cât de pregătiți sunt inspectorii din cel mai solicitat post de a gestiona fluxurile sporite.

Cei doi conducători au verificat graficele de lucru pentru această perioadă, precum și listele grupelor de intervenție, membrii cărora, în cazul unui flux sporit, sunt solicitați pentru a suplini numărul de inspectori.

La fel, a fost verificată și funcționalitatea sistemelor informatice din gestiune, dar și a echipamentelor de verificare.

Menționăm că, la nivelul ambelor autorități au fost adoptate o serie de măsuri menite să accelereze trecerea frontierei. 

Acestea se referă, preponderent, la suplinirea numărului de personal și a echipamentelor de verificare, utilizarea tuturor arterelor de control, indiferent de sensul de traversare, precum și implicarea șefilor  posturilor vamale și a adjuncților acestora în procesul de perfectare.

Totodată, despre nivelul de pregătire pentru fluidizarea traficului, în perioadele cu flux sporit, au raportat și responsabili din cadrul postului vamal ”Sculeni”, care reprezintă al doilea cel mai traversat punct vamal.