Directorul adjunct al Grădinii Zoologice, Serghei Pînzari, a spus că pentru vizitatori va fi introdusă în premieră practica "grădinii zoologice de contact", scrie  Infotag.

"Aceasta înseamnă că vizitatorii, mai ales oaspeţii noştri mici, vor putea să atingă animalele, să le hrănească, să se joace cu ele. Este vorba despre iepuri, cobai, porumbei, va fi chiar şi un ponei. Desigur, comunicarea vizitatorilor cu animalele domestice va fi urmărită de angajaţii noştri", a spus Pînzari. 

Potrivit lui, peste o săptămână, vizitatorii vor putea vedea terariul, care va fi deschis în premieră.

"Acesta este aproape gata din punct de vedere tehnic. Vor fi prezentaţi 14 şerpi. În colecţia noastră avem o anaconda, un şarpe boa şi altele", a spus directorul adjunct.

În toi sunt şi lucrările de pregătire a zonei în care stau urşii.

"La momentul actual avem doi urşi, care trăiesc în voliere mici. Animalul este extrem de periculos, dar el are nevoie de libertate de mişcare. Prin urmare, s-a decis că zona de amenajare a noii locuinţe a urşilor bruni să fie extinsă semnificativ", a spus el.

Toate aceste evenimente se desfăşoară în cadrul deschiderii noului sezon.

În total, colecţia Grădinii Zoologice din capitală are mai mult de 1,6 mii de animale de 148 specii. Printre acestea se numără 30 de prădători mari, inclusiv leopardul zăpezilor, leopardul, perechi de lei şi tigri. Există un iaz deschis, cu păsări rare ce îşi au cuiburile acolo, de exemplu, lebăda neagră.