Metodologia de înscriere în clasa întâi va fi modificată astfel, încât copiii născuți în perioada 1 septembrie - 31 decembrie să poată fi înscriși la școală din primul tur al admiterii. Anunțul a fost făcut astăzi de primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Potrivit edilului capitalei, decizia a fost luată în urma discuțiilor cu ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

Anual, avem circa 1000 de copii născuți după 1 septembrie care nu erau primiți la școală din primul tur al admiterii. Metodologia va fi modificată cel mai probabil în săptămâna respectivă, astfel încât să putem adapta și platforma „Eșcoala”, iar părinții celor o mie de copii să-i poată înregistra fără să mai aștepte turul 2 sau fără să stea în stres vreo două luni, dacă vor fi sau nu acceptați în acest an la școală”, a afirmat Codreanu la ședința săptămânală a serviciilor primăriei.

De precizat că la 1 aprilie 2019 a fost lansată platforma E-școala, prin intermediul căreia părinții din capitală își pot înregistra online copiii în clasa întâi. Prima etapă de înscriere a copiilor în clasa întâi se va încheia la 13 iunie. Cea de-a doua etapă va avea loc în perioada 17 - 28 iunie și 1 - 30 august. Lista finală a copiilor înscriși va fi făcută publică la 30 august.

Detalii: Înscrierea copiilor la școlile din Chișinău poate fi făcută online