Anton Zaharov, în vârstă de 28 de ani, membru al grupării criminale „Borman” a fost condamnat la 20 de ani de pușcărie pentru că racola persoane cu ajutorul cărora scotea prin contrabandă bani de pe teritoriul Republicii Moldova, le organiza deplasarea în Spania, unde procura droguri (hașiș) în proporții deosebit de mari de la alți membrii ai grupării, care acționau la indicația liderului structurii criminale și gestiona transportarea drogurilor în Federația Rusă. Decizia a fost luată de către magistrații Curții de Apel.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale remis presie, în perioada de timp decembrie 2013-ianuarie 2014, condamnatul a scos prin contrabandă de pe teritoriul Republicii Moldova 100 000 euro, bani cu care în Regatul Spaniei a procurat aproximativ 100 kg de droguri de tip hașiș și a organizat transportarea drogurilor în Federația Rusă.

„O parte din droguri a ajuns pe teritoriul Federației Ruse și a fost comercializată, iar cantitatea de 46, 515 kg de hașiș a fost depistată și ridicată de către organele de drept ale Federației Ruse, transportatorii fiind condamnați pe teritoriul Federației Ruse. Investigarea infracțiunilor comise de către organizația criminală ”BORMAN”, a fost efectuată de către procurorii PCCOCS împreună cu ofițerii de investigații ai INI al MAI în colaborare cu organele de drept ale Federației Ruse, Regatului Spaniei și României”, scrie în comunicat.

Procurorii PCCOCS au solicitat condamnarea inculpatului pentru faptele comise la 21 ani de închisoare. Colegiul Penal al Curții de Apel Chișinău l-a condamnat pe membrul organizației criminale ”BORMAN” la 20 ani închisoare, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip închis, dispunând încasarea în folosul statului a contraechivalentului mijloacelor financiare scoase de pe teritoriul Republicii Moldova prin contrabandă în sumă de 1 794 500 lei.