Un bărbat în vârstă de 33 de ani se zbate între viață și moarte, după ce noaptea trecută, din cauza vitezei excesive, a pierdut controlul volanului, iar automobilul cu care se deplasa s-a răsturnat într-un șanț. Accidentul a avut loc noaptea trecută, în raionul Nisporeni. Șoferul, dar și pasagerul său, au fost internați în secția reanimare a Spitalului raional, iar astăzi acesta a fost adus la un spital din capitală cu ajutorul unui echipaj aeromedical SMURD Iași.

Gheorghe Cavcaliuc, șeful-adjunct al IGP, într-o postare pe pagina sa de Facebook, susține că șoferul a depășit limita de viteză și a pierdut controlul volanului, iar automobilul a derapat de pe carosabil și ajuns în șanțul de scurgere a apei.

„În urma accidentului, din păcate, conducătorul auto și pasagerul s-au ales cu multiple fracturi ale corpului și traume cranio-cerebrale, fiind internați în secția de reanimare”, scrie Cavcaliuc.

Potrivit unui comunicat al IGSU, șoferul, în vârstă de 33 de ani, a fost adus Institutul de Medicină Urgentă de către un echipaj aeromedical SMURD Iași.

„Elicopterul SMURD a aterizat pe stadionul Dinamo din Chișinău. Pe parcursul zborului, bărbatul a fost monitorizat de echipajul de medici și paramedici SMURD Iași, fiind în stare stabilă. Pacientul a fost preluat de echipa de medici și transportat la Institutul de Medicină Urgentă din capitală pentru ulterioare îngrijiri medicale. Potrivit IGSU, în anul 2019 aceasta este a șasea operațiune aero–medicală SMURD în Republica Moldova”, se arată în comunicat.

Statistica IGP arată că, în perioada 01 ianuarie – 15 aprilie curent, peste 21 600 de conducători auto au depășit limita de viteza admisă. Din această cauză, în perioada sus menționată au avut loc 160 de accidente rutiere, soldate cu 24 de persoane decedate, iar alții 225 au primit multiple traumatisme.