UPDATE // 14:58 // Solicitat telefonic, Corneliu Groza, șeful Poliției Capitalei, a declarat că nu ne poate oferi mai multe detalii despre cum s-a produs tragedia, din motiv că este vorba despre un caz cu implicarea minorilor, iar materialele urmează să fie redirecționate către Procuratura municipiului Chișinău.

De altă parte, Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, susține că tragedia s-ar fi produs de față cu părinții celor doi minori.

 Ștefan Șaptefrați, procuror-șef al Procuraturii municipiului Chișinău, a declarat pentru Deschide.MD că,  cei doi minori au găsit o armă pneumatică lăsată fără supraveghere, iar unul dintre ei a efectuat o împușcătură în direcția celuilalt și l-a nimerit în inimă.

„Urmează să stabilim toate circumstanțele în care s-a produs tragedia, iar pe acest caz va fi inițiată o cauză penală. Mai multe detalii nu vă putem oferi, căci ține de secretul anchetei”, ne-a declarat Șaptefrați.

 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un copil a murit, după ce fratele său geamăn, l-a împușcat în timp ce se jucau cu o armă. Tragedia a avut loc astăzi, în jurul orei 13:00, în comuna Băcioi, din municipiul Chișinău,

Potrivit  poliției, minorul în vârstă de 11 ani a fost împușcat accidental de către fratele său. Cei doi copii se jucau cu o armă pneumatică.

La fața locului s-a deplasat poliția și o ambulanță, dar din nefericire medicii au putut doar să constate decesul.

SURSE: Noi detalii despre copilul împușcat la Băcioi. Arma aparține unchiului său