30 de studenţi din Chişinău, Bălţi, Comrat, Cahul şi Taraclia, care au demonstrat reuşite la învăţătură şi s-au implicat în activităţi extracurriculare, au primit un suport financiar de 10.000 de lei fiecare, pentru o durată maximă de trei ani.

Ministra Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc, a spus că, graţie Programului „Burse pentru Viitorul Tău!”, studenţii se vor concentra mai bine asupra studiilor, nefiind sustraşi de griji materiale şi de gândurile cum să-şi asigure unele necesităţi ce ţin de procesul educaţional, scrie TRM.

Toate iniţiativele ce ţin de rezultatele bune la studii ale studenţilor din instituţiile superioare de învăţământ urmăresc scopul de a susţine tineretul nostru de valoare şi viitorul acestei ţări”, a specificat Monica Babuc. 

Secretara de stat a Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a menţionat că, cu ajutorul acestui proiect, se va reduce inegalitatea privind accesul la studii universitare al tinerilor ce provin din familii social-vulnerabile.

Aţi dat dovadă şi de performanţă academică, de faptul că doriţi să investiţi în viitorul vostru şi al acestei ţări”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Pe parcursul celor patru ediţii anuale ale proiectului „Burse pentru viitorul Tău!” , începând cu 2014, 540 de studenţi au participat la concurs, fiind acordate în total în jur de 200 de burse.