Gardul de beton care este construit pe o stradă din sectorul Buiucani a capitalei a început să fie demolat. Potrivit edilului, acesta se întinde pe o suprafață de 700 m² din domeniu public, ocupând trotuarul și limitând calea de acces a trecătorilor. Locuitorii din zonă erau nevoiți să ocolească construcția și să circule pe carosabil, fiind supuși pericolului de accidente. Demolările sunt efectuate de către proprietarul blocului aflat în construcție.

 
 
 
Foto: chisinau.md
 

Demolarea gardului de pe adresa str. Alba Iulia, 77 din sectorul Buiucani va dura două zile. Potrivit vicepretorului de sector, Vadim Brînzaniuc, acest gard a fost ridicat ilegal, la fel ca și imobilul pe care îl îngrădește. În 2006, agentul economic a obținut dreptul de proprietate asupra imobilului aflat în construcție prin intermediul unei hotărâri de judecată.

Ulterior, tot prin intermediul instanței, a solicitat Primăriei Chișinău stabilirea relațiilor funciare pentru terenul pe care a fost începută construcția. Brânzaniuc susține că Pretura de sector a seasizat Procuratura Municipiului Chișinău pe marginea acestui caz.

Potrivit primarului interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, drumul de acces de 800 de metri din apropiere, urmează să fie amenajat de cele trei companii care au construit blocuri de locuit. Agenții economici urmează să asigure iluminatul public stradal și amenajarea trotuarelor. Lucrările de reparație urmează să fie executate în următoarele două săptămâni.