Un adolescent de 16 ani din satul Bucuria, raionul Cahul, a decedat după ce bunica l-a tratat, în condiții casnice, de scabie (râie).

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că, pe 15 aprilie curent, băiatul s-a îmbolnăvit de scabie, iar bunica acestuia i-a aplicat suspenzie de benzilbenzoat pe tot corpul. 

Peste o zi, femeia a repetat aceeași procedură în condiții casnice, dar a mai adăugat la suspenzia de benzilbenzoat o cantitate necunoscută a preparatului cu abreviatura PUFFS cu conținut de sulf (pucioasă).

Pe 17 aprilie, la ora 8:40, copilul a fost spitalizat de urgență, în stare gravă, în secția terapie intensivă a Spitalului raional Cahul. Peste puțin timp, însă, către 10:50, medicii au constatat decesul băiatului.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă populația să nu recurgă la metode de autotratament, dar la primele simptome de boală să se adreseze imediat la medic, indiferent dacă este vorba de scabie, pediculoză, gripă sau alte infecții.

„Atenționăm repetat populația că preparatele medicamentoase trebuie procurate doar din farmacii și strict la indicația medicului sau farmacistului. Este strict interzisă prepararea și utilizarea substanțelor pregătite în condiții casnice”, atenționează specialiștii.