Astăzi ofițerii Biroului migrație și azil au organizat în capitală o acțiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetățenilor străini. În urma verificărilor au găsiți 6 cetățeni din Azerbaidjan, care munceau la un șantier din Republica Moldova fără permis de muncă.

Într-un comunicat de presă, Biroul migrație și azil spune că astăzi a fost organizată în capitală o acțiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetățenilor străini.

Astfel, în cadrul acțiunii au fost depistați 6 cetățeni străini cu vârste cuprinse între 24 și 45 de ani, originari din Azerbaidjan, care desfășurau muncă nedeclarată la un șantier din Republica Moldova fără permis de ședere în scop de muncă.

Ca urmare a celor constatate, pentru acești străini au fost emise decizii de returnare cu stabilirea interdicțiilor de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pentru perioade de câte 3 ani.

În același timp, cetățenii străini au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 18 000 de lei și au obligația să părăsească teritoriului țării în termen de 5 zile.

Totodată, ofițerii Biroului migrație și azil urmează să aplice sancțiuni societății comerciale, pentru nerespectarea condițiilor privind angajarea cetățenilor străini, care riscă amendă în valoare de până la 45 000 de lei.