Ședința de judecată ce urma să aibă loc astăzi în cel de-al doilea dosar al ex-premierului Vlad Filat fost amânată, deoarece avocații au depus un recurs la Curtea de Apel.Apărarea fostului premier susține că acestuia i se interzice să discute jurnaliștii.

Avocatul Victor Munteanu a precizat că a depus un recurs la Curtea Apel.

„Am depus recurs împotriva încheierii pronunțate la ședința din data de 16 aprilie, prin care a fost respinsă cererea de sesizare a Curții Constituționale. Din punctul nostru de vedere, toate cererile pe care urmează să le înaintăm instanței de judecată, în primul rând, considerăm logic să fie determinat dacă este instanța competentă să judece această cauză. Din aceste considerente, am depus o copie a recursului înaintat Curții de Apel Chișinău și vom aștepta soluția instanței ierarhic superioare, care se va expune dacă a fost corectă sau nu încheierea privind respingerea cererii de sesizare a Curții Constituționale”, a declarat Victor Munteanu.

Atât Filat, cât şi avocaţii săi susţin că aceste demersuri nu reprezintă tentative de tergiversare a procesului.

„Procesul trebuie să parcurgă toate etapele, iar drepturile să fie respectate. Nu ne dorim tergiversare. Dosarul acesta a fost deschis în august 2015, iar primele acţiuni procesuale au început în 2018. Dosarul a fost murat la Procuratură 3 ani şi ceva, aşa ca, să nu vorbească cineva de tergiversare”, a precizat Filat.

Filat nu a putut să facă declarații de presă nici la ședința de astăzi de la Judecătoria Chișinău. Imediat după finalizarea ședinței, Filat a fost însoțit de mascații de la Pantera, fără a i se permite să vorbească cu jurnaliștii.

„Am făcut precizările de rigoare. În niciun caz nu am refuzat și îmi doresc să vorbesc”, a spus Filat în timp ce era escortat din sala de judecată.

Acuzatorul de stat a precizat doar că ședința a fost amânată pe o perioadă nedeterminată.