Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, a trecut recent printr-o intervenție medicală. Prezent la ședința de judecată în cel de-al doilea dosar în care este vizat, acesta a declarat jurnaliștilor că se simte bine.

”A fost o intervenție nu atât de complicată. Sunt în regulă”, a spus Vlad Filat.

Amintim că Vlad Filat nu a fost pezent la ședința de judecată din 5 aprilie, din motive de sănătate. Atunci urma să aibă loc prima ședință după ce dosarul a fost suspendat, iar avocații fostului prim-ministru au ridicat excepția de neconstituționalitate a mai multor prevederi din Codul de Procedură Penală. A fost însă amânată pentru azi, 15 aprilie.

În cadrul acesteia, avocații fostului prim-ministru al țării au cerut să fie reluate ședințele preliminare, solicitarea a fost însă respinsă de magistrate. 

De asemenea, apărarea a cerut și ridicarea excepției de neconstituționalitate a prevederilor articolului 40 din Codul de procedură penală, care vizează "competența teritorială în materie penală". Judecătoorele care examinează dosarul au intrat în deliberări până mâine, 16 aprilie, când vor anunța dacă acceptă sau nu solicitarea. În funcție de aceasta, urmează să se pronunțe Curtea Constituțională. Detalii, în link-ul de mai jos.

Sursa: realitatea.md