Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova a fost discutat luni, 15 aprilie, de către Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță cu directorul Fondului de Investiții Sociale din Moldova, Iurie Chiorescu.

În cadrul întrevederii cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii privind proiectele implementate cu sprijinul părții române, inclusiv „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova” care este FISM. Până în prezent, în cadrul Programului au fost renovate peste 845 de grădinițe (circa 940 de subproiecte).

În context, Iurie Chiorescu a trecut în revistă proiectele pe care le implementează la ora actuală FISM.

Totodată, în cadrul întrevederii, Daniel Ioniță a apreciat calitatea activităţii FISM, urându-i noului director succes în continuare, se arată în comunicatul FISM. 

Directorul FISM a menţionat că îşi începe mandatul cu mult optimism şi cu dorinţa de a contribui la implementarea programului bilateral de renovare a instituțiilor preșcolare din Republica Moldova.