Au apărut noi detalii despre tragicul accident produs ieri la Drochia, când coliziunea a două automobile, BMW X3 și Audi A4, s-a soldat cu moartea unui șofer și rănirea unei tinere de 24 de ani și a unui adolescent de 15 ani. Conducătorul auto a decedat, la cei 24 de ani pe care îi avea, chiar de ziua mamei sale, lăsându-și în urmă copilul de șase luni și soția.

Ieri dimineață, în jurul orei 06:00, șoferul automobilului Audi A4, în vârstă de 24 de ani, s-a luat la întrecere cu un BMW X3, condus de un șofer în vârstă de 35 de ani, din orașul Drochia spre localitatea Nimoreni. Din cauza vitezei excesive, șoferul autombilului Audi a pierdut controlul volanului, iar vehiculul a derapat de pe traseu și s-a izbit violent într-un copac.

În urma impactului, șoferul din Audi a fost transportat de urgență la spital, unde a fost internat în secția reanimare, însă, din nefericire, la scurt timp a decedat.

La spital au ajuns și doi pasageri din Audi, o tânără în vârstă de 24 de ani, dar și un minor în vârstă de 15 ani.

Potrivit medicilor, tânăra s-a ales cu o luxație și fractura claviculei pe dreapta și cu fractură a ambelor oase a gambei drepte, iar adolescentul a fost diagnosticat cu luxație și fractura claviculei pe dreapta, fractură a ambelor oase a gambei drepte.

Nicolae Rotaraș, primarul din localitatea Nicoreni, a declarat pentru Deschide.MD că accidentul a avut loc în apropierea orașului Drochia, iar ambii șoferi sunt din aceeași localitate și erau prieteni. Celelalte două victime, care se aflau în automobilul Audi A4, erau vecini cu tânărul decedat.

„Nu cunosc chiar multe detalii despre această tragedie, dar nu știu nici unde s-au pornit și nici ce a fost acolo. Este o adevărată tragedie, mai ales că tânărul decedat era căsătorit și a lăsat un copil orfan”, ne-a comunicat Rotaraș.

Potrivit unor oameni din aceeași localitate, tânărul de 24 de ani, era unicul copil în familie, părinții acestuia fiind divorțați de mai mult timp.

„E tragic, el a murit chiar de ziua mamei sale. Așa am înțeles, că ea ieri trebuia să vină acasă, din Italia, și să-și sărbătorească ziua de naștere, dar iată că vine să-și înmormânteze feciorul. Băiatul era muncitor, mergea și el la lucru peste hotare. A muncit el și a făcut bani, l-au mai ajutat și părinții, și și-a cumpărat acea mașină. El era căsătorit și avea un copil de 6 luni”, ne-a comunicat o femei din mahalaua tânărului, dar care a solicitat să nu-i divulgăm identitatea.

Eugenia Molceanov, ofițerul de presă al IP Drochia, a declarat telefonic pentru Deschide.MD că în această dimineață, oamenii legii l-au identificat pe cel de al doilea șofer, un bărbat în vârstă de 35 de ani, care se afla la volanul unui BMW X3, și care după accident a abandonat mașina și a dat bir cu fugiții.

„Acesta a fost escortat la inspectorat pentru a fi audiat și a se lua o decizie în privința sa”, a precizat Molceanov.

„Cursa morții” de la Drochia. Șoferul BMW-ului a fost reținut