Bună parte din fosta conducere a întreprinderilor municipale "lucrau pe sub masă, pentru anumite grupuri de interese", a declarat primarul Ruslan Codreanu, care a remarcat cu această ocazaie că persoanele în cauză îl asaltează zilnic, direct sau prin delegați, cu propuneri de a fi reinstalate în funcții.

„Am ajuns în sitația dată din motiv că anterior se făcea totul pe sub masă pentru anumite grupuri de interese. De aceea și vedem foști șefi de direcții care au case cu cinci etaje, avioane și tot ce vreți. Este foarte simplu”, a adăugat Codreanu. 

Întrebat dacă acești șefi de direcții sunt cei care au demisionat recent, Codreanu a răspuns că nu.

„Sunt acei șefi care în fiecare zi îmi bat la ușă cu piciorul ca să-i repun în funcție, Gamrețchi și brigada. El este cel mai insistent”, a adăugat primarul.  

Întrebat dacă o să-l repună în funcție, Codreanu a fost categoric: Niciodată!

Amintim că fostul funcționar din cadrul Primăriei Chișinău, Igor Gamrețki, este primul condamnat în „dosarul parcărilor cu plată”. Acesta deținea în 2015 două apartamente, zece mijloace de transport în valoare de peste 800.000 de lei, iar prin intermediul unei firme a încasat atunci din darea în arendă a încăperii și vehiculelor, pe parcursul aceluiași an, circa 350.000 de lei. De asemenea, Gamrețki - cu un salariu de circa 7.600 de lei - a reușit să stingă într-un an o datorie la bancă de 692.000 de lei.