Curtea de Apel Chișinău a acceptat cererea avocaților Maiei Sandu privind rejudecarea unui dosar depus anterior împotriva lui Ilan Shor. Președintele partidului omonim a declarat, în vara anului 2018, că Sandu ar fi fost "băiețica de mingi" (девушка на побегушках) și că ar fi primit, "în plic", bani preluați de Vlad Filat de la Shor. Ca atare, Sandu a cerut dezmințire și o despăgubire de 200 de mii de lei.

Potrivit materialelor cauzei, Maia Sandu a apelat în judecată cu privire la apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale, solicitând obligarea lui Ilan Shor de a dezminți informațiile lansate în iunie 2018, considerându-le false. Totodată, Sandu a solicitat încasarea din contul lui Shor a prejudiciului moral în cuantul de 200 mii lei.

Drept răspuns, reprezentanții lui Ilan Shor au solicitat scoaterea de pe rol a cererii depuse de Maia Sandu din motivul că lidera PAS nu a respectat procedura de depunere a sesizării în instanță.

Prin decizia Judecătoriei Chișinău din 12 februarie s-a admis cererea depusă de avocații lui Ilan Shor, cererea depusă de Maia Sandu fiind scoasă de pe rol. Nefiind de acord, Sandu a depus o contestație la Curtea de Apel, solicitând casarea încheierii primei instanțe  și restituirea cauzei spre rejudecare pentru a fi soluționată în fond.

Potrivit magistraților Curții de Apel Chișinău, argumentele expuse de reprezentanții Maiei Sandu sunt întemeiate și fondate, motiv pentru care instanța a dispus admiterea acestora și anularea încheierii Judecătoriei Chișinău, cu remiterea dosarului la rejudecare în aceeași instanță.

Decizia este irevocabilă din momentul emiterii.