Inspectoratul de Poliţie Râşcani are un şef nou. Este vorba despre colonelul de poliţie - Chilaru Oleg, anterior sef adjunct la IP Râşcani şi şef la IP Bălţi. Numirea lui în funcţie a avut loc azi dimineaţă în cadrul unei şedinţe la care a participat şeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

Inspectoratul de Poliţie Râşcani are un şef nou. Este vorba despre colonelul de poliţie Oleg Chilaru, anterior sef adjunct la IP Râşcani şi şef la IP Bălţi. Numirea lui în funcţie a avut loc azi dimineaţă, în cadrul unei şedinţe la care a participat şeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

"Candidaţi au fost mai mulţi, dar şeful IGP are dreptul să decidă singur candidatura. Evident, domnul Chilaru a fost selectat după principiul profesionalismului şi al integrităţii", a declarat pentru Deschide.MD, Gheorghe Cavcaliuc.

Numirea noului şef vine ca urmare a demiterii fostei conduceri a inspectoratului, acuzată de neglijenţă în serviciu în cazul dublului asasinat care a avut loc la mijlocul lunii iunie.

Despre dosarul în care este investigat omorul celor doi tineri, Cavacliuc ne-a spus că a fost trimis, ieri, în judecată, fiind vizate trei persoane. 

L-am întrebat pe şeful adjunct al IGP la ce etapă se află dosarul iniţiat de Procuratura Anticorupţie pe numele fostei conduceri a IP Râşcani:

"Când m-am pornit spre IP Râşcani, am discutat cu colegii de la Procuratura Anticorupţie şi ei mi-au spus că undeva pe săptămâna viitoare va fi trimis în judecată şi acest dosar. Mai multe detalii puteţi afla de la ei. Ce vă mai pot spune este faptul că şeful şi şeful adjunct al Inspectoratului au fost iniţial suspendaţi din funcţie, după care concediaţi din poliţie. Ancheta internă a stabilit că a treia persoană - şi anume şeful poliţiei criminale - s-a dovedit a fi nevinovat şi a fost restabilit în funcţie", a conchis şeful adjunct al IGP.

Amintim că şeful şi şeful adjunct al Inspectoratului de Poliţie Râşcani, precum şi şeful poliţiei criminale, au fost suspendaţi din funcţie pe perioada anchetei dublului omor din data de 19 iunie. Ordinul de suspendare a fost semnat pe 25 iunie de şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc.

Decizia a fost luată după ce pe internet a fost lansat un filmuleț în care prietenii celor doi tineri omorâți cu ciocanul la mijlocul lunii iunie, fac mărturii despre propriile acțiuni de investigație și despre inacțiunile poliției.

Detalii: News ALERT / Șeful IP Râșcani, suspendat din funcție pentru neglijență

În aceeaşi zi, Procuratura Anticorupţie s-a autosesizat şi a pornit un dosar penal pe numele celor trei persoane suspendate. Aceştia au fost reţinuţi, apoi arestaţi, iar la începutul lunii august li s-a schimbat măsura preventivă în arest la domiciliu.