Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat pentru miercuri, 27 martie, Cod Galben de intensificări ale vântului.

Potrivit meteorologilor, mâine, pe arii extinse, se prevăd intensificări ale vântului nord-vestiс, în rafale de până la 15-18 metri pe secundă, transmite Moldpres.

În acest context, salvatorii recomandă să fie evitate locurile unde sunt copaci uscaţi sau fire electrice de înaltă tensiune.

Odată cu intensificarea vântului, vremea se va răci. Conform datelor SHS, în următoarele zile, pe întreg teritoriul ţării, valorile termice vor ajunge până la minus 5 grade Celsius, noaptea, şi până la 8-10 grade, ziua. De asemenea, miercuri, în regiunile de centru şi nord se prevăd precipitaţii sub formă de ninsori slabe. De sâmbătă vremea se va încălzi, ziua termometrele vor indica peste 15 grade de căldură, iar noaptea – până la 6 grade cu plus.

În caz de Cod Galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.