Curtea de Apel Chișinău a menținut hotărârea în privința primarului de Soroca, Victor Său, care anul trecut a fost amendat cu 9 000 lei pentru că a difuzat pe pagina de Facebook a primăriei imagini video în care două tinere mâncau și scuipau coji de semințe într-un parc din localitate. Magistrații au catalogat recursurile declarate de avocații lui Victor Său ca fiind nefondate.

Potrivit edilului, instanța a emis hotărârea în lipsa acestuia, fapt care „i-a încălcat grav dreptul de a participa la proces”.

Totuși, Curtea de Apel a constatat că vinovăția lui Victor Său a fost demonstrată „incontestabil”, „lipsind careva dubii ce ar putea pune la îndoială temeinicia învinuirii înaintate”.

Amintim că la sfârșitul lunii octombrie 2018 Primarul de Soroca a fost amendat cu 9000 de lei după ce pe pagina de facebook a Primăriei, au apărut imagini video în care două tinere mănâncă și scuipă coji de semințe într-un parc din orașul pe care-l conduce.

Pe data de 3 noiembrie 2017, două tinere au fost filmate într-un parc din Soroca, în timp ce una dintre ele mânca semințe și scuipa jos. Deși primarul de Soroca, Victor Său, i-a făcut observație, aceasta a continuat să facă mizerie. La scurt timp, le-a făcut observație și o angajată a Primăriei care a filmat discuția și a publicat-o pe pagina de facebook a Primăriei Soroca.

„Generația tânără care vrea să trăiască curat și frumos, dar nu menține nimic din păcate... Știu că o mare parte dintre noi am mâncat semințe în parc, însă nu este cazul să vă revoltați atât de mult. Dacă cereați scuze și promiteați că nu se va repeta, cred că nu era să fie publicat acest video”, a scris angajata Primăriei atașat la imaginile video.

Detalii: De râs și de plâns. Primarul de Soroca, amendat din cauza a 2 fete care mâncau semințe