Trei bărbați din capitală au fost încătușați de oamenii legii, după ce ar fi fost implicați în păstrarea și comercializarea ilegală a armelor și munițiilor. Unul dintre ei era fost combatant al războiului din Afganistan, iar la domiciliul acestora a fost depistat un întreg arsenal.

Procurorii PCCOCS și ofițerii de investigații al INI au identificat trei persoane cu vârstele între 38 și 58 ani, locuitori ai mun.Chișinău, care aveau roluri bine determinate atât la păstrarea armelor și munițiilor cât și în comercializarea ilegală a acestora. Unul dintre figuranți a fost  participant la războiul din Afganistan, fiind instruit  în folosirea armamentului.

Potrivit unui comunicat al PCCOCS remis presei, la 22 martie curent, ca urmare a  perchezițiilor efectuate de către procurorii PCCOCS și ofițerii de investigații al INI  și cu suportul colaboratorilor BPDS ”Fulger”, la domiciliul unuia din figuranți au fost depistate și ridicate mai multe arme și substanțe explozibile care urmau a fi vândute.

„(...) un aruncător de grenade de model RPG-18, aproximativ un kg de Hexogen-Trotil, cinci grenade de tip RGD-5 cu focos, doua pistoale de model TT, un pistol de tip Revolver, patru amortizoare de zgomot, aproximativ 500 cartușe de calibru 7.62, 5.45, 5.6, 12, 9.17, 9.18, doua obiecte confecționate artizanal cu sistem de declanșare, un încărcător calibru 5.45 pentru pușca mitralieră Kalașnikov (RPK), un tub de aprindere, un pachet de Parafin și trei fragmente de electrodetonator, care urmau a fi comercializate la prețul de 100 000 lei”, scrie în comunicat.

Pentru a asigura măsuri de securitate sporită, la fața locului a fost solicitată intervenția Secției Tehnico-Explozive a Centrului Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP, care au ridicat în modul corespunzător armamentul și munițiile depistate.

La data de 25 martie curent, în privința unui suspect a fost aplicată măsura arestului preventiv pe un termen de 30 de zile, iar alți doi sunt cercetați în stare de libertate. 

Dacă vinovăția persoanelor nominalizate va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de până la 7 ani.