Doi agenți de patrulare au fost reținuți de procurorii anticorupție și ofițerii Serviciului Protecție Internă și anticorupție al MAI, iar alți doi au fost dați în căutare, după ce, ieri dimineață, organele abilitate au descins cu percheziții la Inspectoratul de Poliției Ialoveni

Perchezițiile au avut loc în biroul de serviciu al unui anagajat al Brigăzii de Patrulare a INP, dar și în automobilul de serviciu al acestuia.

În automobil, procurorii au găsit mai multe sume de bani. Totodată,  angajații SPIA al MAI au ridicat  aparatele de măsurat viteza și două alcooteste.

Ca urmare a perchezițiilor, doi agenți de patrulare au fost reținuți pentru 72 de ore, iar alți doi au fost dați în căutare.

Cei patru sunt vizați într-un dosar penal, pornit în toamna anului trecut, în baza articolului 324 alin. 2 lit. a) și b) al Codului penal pentru corupere pasivă.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei patru agenți de patrulare riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.