Vadim Scarlat, medicul obstretician reținut anul trecut în dosarul „Mitei pentru judecători”, fiind acuzat traficul de influență, și-a aflat sentința. Magistrații de la Judecătoria Chișinău au decis ca acesta să scape cu o amendă în valoare de 2 300 de unități convenționale, echivalentul a 115 mii de lei.

Potrivit unui comunicat la Procuraturii Anticorupție remis presei, Scarlat și-a recunoscut vinovăția integral și a solicitat examinarea cauzei în procedură specială în baza probelor administrate la faza de urmărire penală, conform procedurii prevăzute de art.364/1 din Codul de procedură penală.

„Inculpatul, care a recunoscut săvârşirea faptelor indicate în rechizitoriu şi a solicitat ca judecata să se facă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală,, beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii şi de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu amendă. La aplicarea pedepsei, instanța de judecată a ținut cont de existenţa prejudiciului cauzat, de faptul că inculpatul a recunoscut vina și a colaborat cu organul de umărire penală și instanța de judecată”, scrie în comunicat.

Sentința a fost pronunțată la 11 martie curent.

Amintim că medicul este învinuit că i-a transmis unui magistrat, prin intermediul asistentului judiciar (ambii reţinuţi în cauza dată), 2 000 de euro pentru ca judecătorul să dea o soluţie favorabilă într-un dosar în care lucrătorul medical avea calitate de învinuit.

Procuratura anticorupție anunță despre contestarea deciziei oferită de către instanța de judecată.