Procurorii anticorupție au transmis spre examinare instanței de judecată cauza penală în privința unui conducător auto. Urmărirea penală a fost începută la 30 mai 2018 pe faptul coruperii active, săvârșită de către un șofer.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție remis presei, în cadrul urmăririi penale a fost stabilit că în dimineața zilei de 30 mai 2018, doi ofițeri ai Inspectoratului Național de Patrulare au tras pe dreapta un automobil, șoferul căruia fiind suspectat de conducere în stare de ebrietate.

„Acesta a recunoscut că a urcat băut la volan, însă a refuzat să fie supus testării alcoolscopice. Drept urmare, conducătorul auto, știind că în anul 2017 a fost privat de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de doi ani, s-a prezentat angajaților INP cu o altă identitate, invocând lipsa actelor ce ar demonstra acest fapt. Ulterior, continuându-și acțiunile ilegale, șoferul a propus și transmis ofițerilor de patrulare, mijloace bănești în sumă de 2000 (două mii) de lei”, scrie în comunicat.

În baza art.325 alin.(1) din Codul penal, inculpatul riscă pînă la 6 ani de închisoare, cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unităţi convenţionale.