Doi bărbați cu vârstele de 25 de ani, originari din Orhei, au fost reținuți de polițiștii din Ialoveni după ce au furat 60 de mii de lei dintr-un automobil de serviciu, ce aparține unei întreprinderi de prestare a serviciilor de livrare a mărfii în mai multe magazine din țară.

Unul dintre suspecți a activat la această întreprindere în funcție de șofer-expeditor, astfel cunoștea bine traseul și specificul activității, scrie realitatea.md.

Totul s-a întâmplat la 5 martie curent, în jurul orei 12.30, când suspecții au urmărit automobilul întreprinderii, din satul Condrița până la Malcoci, raionul Ialoveni.  

După ce șoferul a coborât din automobil și a intrat într-un magazin, fără a o încuia,  aceștia au au pătruns în automobil, și,  în câteva minute au sustras banii colectați de la magazine, depozitați într-un loc special.

Bărbatul păgubit l-a observat pe  hoţ, dar nu a reușit să-l prindă, anunțând imediat poliția.

În urma măsurilor speciale de investigație întreprinse de polițiștii și procurorii din Ialoveni, suspecții au fost identificați și reținuți pentru 72 de ore.

Polițiștii au reușit să recupereze o parte din banii furați, cealaltă fiind cheltuită de suspecți. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă până la 7 ani de închisoare.