Incidentul a avut loc vineri, la o biserică din Montreal, Canada. Preotul catolic Claude Grou, în vârstă de 77 ani, a fost atacat de un bărbat în timpul slujbei. Momentul în care agresorul s-a năpustit asupra părintelui a fost filmat.

În imagini se poate vedea cum un bărbat cu șapcă se repede spre preot. Din fericire, el a fost oprit repede de echipa de securitate a bisericii, iar preotul a suferit răni minore.

Suspectul, un tânăr de 26 de ani, a fost arestat de poliție. Deocamdată nu este cunoscut motivul atacului, potrivit BBC.

Aproape 60 de persoane se aflau în biserică în momentul atacului. Părintele Grou a fost transportat la un spital din Montreal. Mai mulți politicieni au transmis că se roagă pentru preot, dorindu-i să se recupereze rapid. Printre cei care au transmis mesaje se află și prim-ministrul canadian Justin Trudeau.

„Ce atac oribil a avut loc dimineață, la Biserica Saint Joseph din Montreal. Părinte Claude Grou, canadienii se gândesc la tine și îți doresc să te recuperezi rapid”, a scris Trudeau pe Twitter.