O bandă criminală organizată condusă de un moldovean, care zbura din Europa de Est în Marea Britanie pentru a clona carduri și a fura datele bancare ale posesorilor de card a fost destructurată de poliția britanică.

Hoți din Europa de Est ajung în Marea Britanie pentru a fura mii de detalii ale conturilor bancare din bancomate înainte de a se întoarce acasă "milionari", scrie The Sun.

Dotată cu un dispozitiv de scanare, numai o singură bandă criminală a reușit să fure peste 3 milioane de lire sterline în câteva zile, după clonarea cardurilor și a datelor cu caracter personal.

Detectivul Perry Stokes spune: "Hoții vin pe o perioadă foarte scurtă de timp, câteva săptămâni, pentru a comite fraude în bancomate. E aproape o vacanță de furat.„

Potrivit sursei citate, ofițerii au primit o informație că Oleg Borta, cetățean al R. Moldova, șeful operațiunilor europene al unui important sindicat al crimei organizate internaționale, este în drum spre Marea Britanie.

După aterizarea la Londra, oameni legii l-au urmărit pe Oleg Borta în timp ce călătorește prin Marea Britanie.

De data aceasta, ținta lui Borta orașele provinciale, deoarece există mai puțină poliție și camere de supraveghere.

Oleg Borta a fost reținut la aeroport, unde urma să se întâlnească cu un complice.

La perchezițiile domiciliare efectuate, polițiștii au găsit echipamente speciale prin care erau furate codurile pin și datele cardurilor și un laptop folosit pentru a stoca datele cu caracter personal ale victimelor.

O analiză a telefoanelor și computerelor bandei a arătat că au fost clonate 11.000 de carduri bancare.

Oleg Borta și complicele lui, Vasilii Mereacre, au fost condamnați la șapte, respectiv cinci ani și jumătate de închisoare.