Doi minori, de 13 și 16 ani, din raionul Orhei, sunt suspectați că au spart într-o noapte ușile a trei biserici din raionul Sângerei, iar la a patra tentativă, din următoarea noapte, poliția i-a prins în flagrant delict.

Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Sângerei, Lilia Harea, a declarat pentru IPN că, în noaptea de 20 spre 21 martie, hoții au pătruns în bisericile din satele Flămânzeni, Coșcodeni și Bobletici. De la biserica din Flămânzeni s-au furat peste 110 mii de lei. De la cea din Coșcodeni, circa 10 mii de lei, iar de la Bobletici, 150 de lei.

În noaptea următoare, minorii au fost prinși în flagrant delict de către poliție și localnici, care s-au mobilizat în urma evenimentelor care au avut loc cu o noapte înainte.

Minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal. Cât privește celălalt suspect, Codul Penal prevede că persoana în vârstă de până la 18 ani, care a săvârșit pentru prima oară o infracţiune uşoară sau mai puţin gravă, poate fi liberată de răspundere penală dacă se constată că corectarea ei este posibilă fără a fi supusă răspunderii penale.