UPDATE// 17:55 // Momentul când automobilul Toyota a efectuat manevra de virare la stânga, fără a acorda prioritate automobilului de poliție, a fost surprins de o cameră de bord a unui alt automobil implicat în trafic. Din imagini se vede cum automobilul a virat la stânga chiar în momentul în care Duster-ul poliției, ce se deplasa pe drum cu prioritate și venea din partea opusă, se implicase să traverseze intersecția. Șoferul Duster-ului a încercat să evite impactul, iar în consecință automobilul s-a răsturnat. Un polițist în vârstă de 30 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale.

sursa video // Facebook.COM // Dorin Clima

Știrea inițială

O mașină de teren de marca Dacia Duster a Inspectoratului Național de Patrulare s-a răsturnat la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare cu strada Serghei Lazo, în proximitatea sediului Serviciului de Informații și Securitate, după ce o Toyota nu i-a cedat trecerea.

Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, a declarat pentru Deschide.MD că automobilul poliției s-a răsturnat, după ce a fost izbit violent de un automobil de marca Toyota.

„La volanul automobilului Toyota se afla o femeie, care a încercat o manevră de virare la stânga fără a se asigura. Preliminar, șoferița de pe Toyota s-ar face vinovată de producerea accidentului, pentru că nu a acordat prioritate, Automobilului poliție se deplasa regulamentar”, susține Sati.

Martorii oculari au postat pe Facebook mai multe imagini de la fața locului din care se vede că în urma impactului, Duster-ul s-a răsturnat și a ajuns pe trotuar.

Oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs accidentul, iar șoferul care va fi găsit vinovat, riscă să se aleagă cu o amendă de 1500 de lei și 6 puncte de penalizare.

sursa foto: Facebook.COM // Юлия Рунова / Илья Диакону / Constantin Nicula