(UPDATE 17:20) „Pacientul ramâne internat în Sectia Neurochirurgie. Acesta a suferit un traumatism cranio-cerebral care nu prezintă pericol pentru viață”, a declarat pentru Deschide.MD Cristina Gorea, purtătorul de cuvînt al Institutului de Medicină Urgentă.

(UPDATE 17:01) Pavel Grigorciuc a fost condus la Inspectoratul de Poliție Buiucani pentru audieri. Despre acest lucru a anunțat chiar Grigorciuc într-un live pe pagina sa de Facebook. În imaginile video se vede că acesta este în preajma mai multor polițiști iar alături este și avocatul lui Veaceslav Platon, Eduard Rudenco.

(UPDATE 16:30) Grigorciuc recunoaște faptul că l-a lovit pe Sergiu Sîrbu. Într-o postare pe pagina sa de Facebook el anunță că, de fapt, deputatul l-ar fi provocat,  iar el i-a răspuns cu o lovitură de palmă.

„După ce protestul din fața Parlamentul a luat sfârșit, treceam pe lângă cafeneaua PentHouse. În acest moment în local intra deputatul PDM Sergiu Sîrbu, pe care eu l-am numit trădător. Eu sincer îl consider pe Sîrbu trădător pentru că în opiniamea Sîrbu este un exemplu de corupție în Parlamentul din R.Moldova. Drept răspuns, Sîrbu a avut obrăznicia să mă insulte public în prezența oamenilor care se aflau la terasa localului. Fiind emoționat, i-am dat o palmă peste obraz... După aceasta el a continuat să mă insulte. Mai mult ca atât, din cafenea au ieșit și alți deputați PDM care m-au amenințat. După aceasta conflictul a fost epuizat. Deputații au intrat în local, iar eu am plecat”, scrie Grigorciuc. 

(UPDATE 16:25) Cristina Gorea, purtătorul de cuvînt al Institutului de Medicină Urgentă, a declarat pentru Deschide.MD că deputatul Sârbu a fost adus la spital și este în proces de examinare. Conform informațiilor preliminare, acesta s-a ales cu un traumatism cranio-cerebral închis, comoţie cerebrală, iar starea sa de sănătate la moment este de gravitate medie.

Deputatul Sergiu Sârbu a fost internat în stare gravă. A fost bătut într-o cafenea de Pavel Grigorciuc. Incidentul a avut loc în localul PentHouse din Grădina Publică „Ștefan cel Mare” imediat după închiderea ședinței Parlamentului. 

(UPDATE 16:15) Ina Sârbu, soția deputatului democrat, a descris reporterilor Deschide.MD filmul întâmplării.

„Sergiu mă aștepta pe mine. Trebuia să ne întâlnim la Penthouse. Pavel Grigorciuc trecea pe alături împreună cu avocatul lui Platon și striga în portavoce „trădătorule”. Sergiu i-a zis „hai să vorbim în cafenea”.  Când am intrat eu acolo, Sergiu era așezat pe un scaun și își pierdea cunoștința. L-am urcat, împreună cu colegii, în mașină și l-am dus la spital. Acolo i-au făcut tomografie computerizată de urgență, iar medicii au spus că este o comoție cerebrală puternică. Partea gravă este că loviturile au fost aplicate în zona tâmplei. În prezent el rămâne internat”, a declarat Ina Sârbu.

Pavel Grigorciuc este unul dintre membrii „grupului Petrenco", condamnați la închisoare cu suspendarea executării pedepsei pentru protestul din fața Procuraturii Generale din 6 septembrie 2015.

Grigorciuc a nimerit de mai multe ori în vizorul poliției. Unul dintre ultimele cazuri fiind în anul 2017 când a încercat să treacă de cordonul format din angajaţii INP care se aflau la menţinerea ordinii şi securităţii publice în preajma hotelului Radisson Blu Leogrand Hotel unde a avut loc Conferinţa internaţională cu ocazia aniversării a 25 de ani de la crearea Procuraturii Republicii Moldova.

99 Acum un an, Pavel Grigorciuc spunea că a fost reținut și bătut de către ofițerii Inspectoratului de Poliție al sectorului Râșcani. Acuzațiile au fost respinse de către Poliția Capitalei, care susţinea că, dimpotrivă, Grigorciuc a fost găsit bătut, apoi a fost reținut pentru tulburarea liniștii și transportat la sectorul de poliție.