Vacanța pe care artistul Nicolae Botgros și soția sa au preconizat-o în 2016 s-a transformat într-un șir de procese în instanțele din R. Moldova.

Nicolae și Lidia Botgros ar fi cumpărat un pachet de vacanță cu destinația Grecia de la SRL ”Arcodesinc”, dar, ajunși la fața locului, cei doi au constatat că au fost cazați într-o unitate inferioară decât cea solicitată și achitată în contractul făcut cu agenția de turism.

Cei doi ar fi solicitat și achitat pentru cazare într-o cameră de 29mp la un hotel de 5*, aflat în prima linie a litoralului, cu mini-bar și acces la o plajă cu nisip. Ajunși la fața locului, Nicolae și Lidia Botgros ar fi fost cazați într-o căsuță din două nivele, camera avea o suprafață de 20 mp , mini-barul era gol, iar plaja unde aveau acces era cu pietre.

Ca urmare, cei doi au solicitat revenirea imediată la Chişinău, unde au cerut de la agenţia de turism rambursarea banilor achitaţi pentru vacanţă. Cum unitatea turistică nu le-a răspuns, artistul și soția sa au apelat la instanța de judecatî.

Judecătoria Chișinău (sediul Râșcani), prin hotărârea din 19 septembrie 2018, a dispus respingerea acțiunii intentate de Nicolae și Lidia Botgros. Avocatul celor doi au făcut recurs la instanța superioară, iar Curtea de Apel Chișinău a admis cererea de chemare în judecată înaintată de Nicolae Botgros și Lidia Botgros împotriva societății cu răspundere limitată ”Arcodesinc” .

Prin hotărârea Curții de Apel, a dispus ca SRL ”Arcodesinc”  să achite către Nicolae Botgros și Lidia Botgros a  sumei de 40120 (ei în vederea restituirii costului achitat pentru serviciile turistice; 10000 (zece mii) lei, cu titlu de compensare a prejudiciului moral cauzat; 2272 (două mii două sute șaptezeci și doi) lei, cu titlu de taxă de stat achitată pentru examinarea cauzei în instanța de fond; 1479 (o mie patru sute șaptezeci și nouă) lei, cu titlu de taxă de stat achitată pentru examinarea cauzei în instanța de apel; 5000 (cinci mii) lei, cu titlu de cheltuieli de judecată pentru serviciile de asistență juridică în instanța de fond și 1000 (o mie) lei, cu titlu de cheltuieli de judecată pentru serviciile de asistență juridică în instanța de apel.

Decizia este definitivă, dar poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiţie în termen de 2 luni de la data comunicării deciziei integrale, prin intermediul Curţii Supreme de Justiţie.

Aceeași firmă a fost acționată în judecată și de către fiul și nepotul lui Nicolae Botgros.

Prin hotărârea din 20 martie 2019, instanța de fond - Judecătoria Chișinău -  a admis cererea lui Corneliu Botgros și lui Cristian Augustin-Botgros privind chemare în judecată a SRL ”Arcodesinc”, pentru încasarea prejudiciului moral și material.