Așa-numitul ministru de Interne al autoproclamatei Republici Osetia de Sud, Igor Naniev, a făcut cale întoarsă de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Acesta încerca să ajungă în regiunea transnistreană, dar a fost reținut zilele trecute de ofițerii Poliției de Frontieră, care i-au cerut să părăsească teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit surselor Deschide.MD, Igor Naniev a declarat că a venit „la odihnă”. Totuși, acesta intenționa să ajungă la Tiraspol.

De precizat că potrivit presei din regiune, Naniev, fiind reprezentant al Osetiei de Sud, a anunțat despre colaborarea cu un alt regim separatist, și anume cu „Republica Populară Donețk”.

În decembrie 2017, Igor Naniev și colegul său, așa-zisul viceministru de Interne din RPD, Igor Melnikov, au ajuns la o înțelegere cu privire la schimbul de informații. Naniev l-a și decorat pe Melnikov cu medalia „За боевое содружество” (Pentru frăția de arme – nota red.).

Igor Naniev este implicat și într-o serie de scandaluri din regiune care se referă la activitatea miliției din Osetia de Sud.

Unul dintre cele mai cunoscute ține de faptul că ofițerii osetini au maltratat, fără nici un motiv, mai mulți locuitori, argumentându-și acțiunile prin faptul că se aflau în căutarea a unui infractor, evadat din izolator.

Persoanele bătute cu bestialitate au fost atât alți deținuți din izolator, cât și simpli locuitori din regiune. Potrivit martorilor, milițienii băteau pe oricine ar putea avea vreo tangență cu fugarul, declarând: „Noi vă vom arăta cine aici este puterea!”.

În urma incidentului, nici un milițian nu a fost tras la răspundere.