Cinci din cele șase persoane reținute de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, la începutul acestei săptămâni, după ce au fost efectuate mai multe percheziții la Serviciul Vamal, vor da și mâine ochii cu magistrații. Decizia a fost luată astăzi de către judecătorii din Chișinău, care au hotărât să transmită dosarul la Judecătoria Bălți.

Procurorii anticorupție au cerut astăzi mandate de arestare pe numele a 5 persoane din cele șase reţinute în acest caz, însă, în ședința de judecată, magistrații au luat hotărârea ca de acest dosar să se ocupe judecătorii de la instanța din Bălți, din motiv că infracțiunea ar fi avut loc în regiunea de nord a R.Moldova.

Informația a fost confirnată pentru Deschide.MD de către Mihaela Tarlapan, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Anticorupție, care a declarat că cele cinci persoane din „Dosarul Vama”, rămân în continuare în arest preventiv.

„Cererile procurorilor cu privire la eliberarea mandatelor de ares vor fi examinate mâine la Judecătoria Bălți”, susține Tarlapan.

Totodată, Tarlapan a mai menționat că a șasea persoană din acest dosar, este vorba despre un inspector vamal, care a fost internat în spital după reținere, a primit astăzi mandat de arest pentru 30 de zile la domiciliu. Decizia a fost luată de către judecătorii din Bălți.

Este de menționat că vameșii au fost reținuți, după ce ar fi făcut să dispară din baza de date mai multe unități de transport cu plăcuțe de înmatriculare străine, care au trecut frontiera în R.Moldova.