Șeful unei direcții din cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, Ruslan Ghenciu, care a fost reținut de procurorii anticorupție la începutul săptămânii, își va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu, Decizia a fost luată astăzi de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Mihaela Tarlapan, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Anticorupție, a declarat telefonic  pentru Deschide.MD că, angajatul SPIA care a fost reținut la începutul săptămânii, a primit mandat de arest la domiciliu pentru 30 de zile, chiar dacă procurorii au cerut ca acesta să fie plasat în arest.

Tarlapan a ținut să menționeze că procurorii vor contesta decizia.

Totodată, cu mandat de arest pentru 30 de zile la domiciliu s-a ales și agentul economic care a fost reținut în același dosar.

Reamintim că, Ruslan Ghenciu, actual conducător al unei direcții în cadrul SPIA, este bănuit de comiterea mai multor infracțiuni printre care și îmbogățire ilicită.

Alte două infracțiuni de care ar fi bănuit Ghenciu sunt: traficul de influență în dosarul cazinourilor și abuzul de serviciu în privința unui agent de patrulare, pentru ca acesta să nu întocmească proces verbal pe marginea unei încălcări în trafic.