Activistul Platformei „Demnitate și Adevăr”, fostul Șef al Serviciului control financiar și audit intern din cadrul Î.S. „Poșta Moldovei”, Sergiu Cebotari, a fost condamnat la opt ani de închisoare într-un dosar privind obligarea la muncă forțată și delapidare de avere.

Hotărârea a fost pronunțată cu puțin timp în urmă de magistrații Judecătoriei Ungheni.

Potrivit deciziei pronunțate, Cebotari își va ispăși pedeapsa într-un penitenciar de tip semi-închis.

Totodată, Sergiu Cebotari trebuie să achite prejudiciile financiare care se presupune că le-ar fi cauzat foștilor săi angajați - 299 de mii de lei.

De asemenea, Cebotari a mai fost privat de dreptul de a desfășura activitate de administrare și de întreprinzător pe un termen de patru ani.

În anul 2016, la Inspectoratul de Poliție Nisporeni au fost depuse plângeri de la 16 persoane care l-au acuzat pe Cebotari că i-ar fi obligat să muncească forțat.

Tot acolo, un cetățean s-a plâns că același Cebotari i-ar fi furat averea, iar prejudiciile pretinse de toate aceste victime se ridică la peste 400 de mii de lei.

Comentând decizia instanței, președintele Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, în cadrul unei postări video pe Facebook, s-a arătat bucuros că Cebotari nu se află în R.Moldova.

Potrivit lui Năstase, el va face tot posibiul ca acesta să obțină azil politic în una din statele europene.