Moldoveanul Serghei Gorbunov, condamnat la 16 ani de închisoare pentru o tâlhărie asupra patronului unei case de schimb valutar, a fost eliberat condiționat. Gorbunov a părăsit penitenciarul Deva, dar a fost preluat de o echipă Interpol pentru a fi expulzat în Republica Moldova, așa cum stabilise instanța de judecată care îl condamnase. El a fost bănuit de mai multe jafuri armate de la alte case de schimb valutar, dar probele au arătat că nu el a fost autorul acestora. 

Gorbunov a fost condamnat în anul 2010 la 16 ani de închisoare, pentru o tâlhărie comisă în 2003. El a fost închis la Penitenciarul Deva, iar Judecătoria Deva i-a admis cererea de eliberare condiționată, care a rămas definitivă. „Instanţa a admis cererea de liberare condiţionată. Bărbatul a fost pus în libertate. El a fost preluat de Interpol în vederea expulzării în Republica Moldova”, a declarat marţi, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Deva, Lucian Feraru, potrivit Agerpres. 

În anul 2003, Serghei Gorbunov l-a atacat pe patronul unei case de schimb valutar din Deva şi apoi i-a furat o borsetă în care se aflau peste 65.000 de lei. Judecătoria Deva l-a condamnat, în octombrie 2010, la 13 ani de închisoare, cu executare, pentru tâlhărie, pedeapsa fiind contopită cu altele concurente. A rezultat o pedeapsă finală de 16 ani după care urma să fie expulzat din România. Aceasta a rămas definitivă.