O adolescentă în vârstă de 15 ani a fost violată de un consătean, când s-a văzut cu acesta ca să-i întoarcă o datorie de 50 de lei, bani pe care acesta îi împrumutase anterior de la victimă. Cazul a avut loc duminică noaptea, în localitatea Congaz, din raionul Comrat, ia poliția a fost alertată ieri de către mama adolescentei.

Fetița a fost chemată de către un tânăr în vârstă de 19 ani, din aceeași localitate și care îi datora 50 de lei, ca să-și ia banii. Când s-au văzut, acesta ar fi agresat-o și urcat-o forțat într-un automobil de marca Audi și a dus-o în marginea satului, iar mai apoi ar fi violat-o pe bancheta din spate a automobilului.

Fetița i-a povestit mamei sale despre clipele de groază prin care a trecut, iar femeia a alertat poliția.

Mariana Bețivu, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, a declarat telefonic pentru Deschide.MD că pe acest caz, poliția din Comrat a pornit o cauză penală, iar tânărul a fost reținut pentru 72 de ore.

Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele, iar dacă vinovăția tânărului va fi demonstrată în instanța de judecată, acesta riscă ani grei de pușcărie.