Presa locală din UTA Găgăuzia a făcut publice imaginile de la camera de bord a mașinii de poliției care a lovit o femeie joia trecută, în localitatea Cazaclia, din raionul Ceadîr-Lunga. Mașina polițiștilor urmărea un alt automobil, al cărui șofer a ignorat solicitarea polițilștilor de a trage pe dreapta și a încercat să dea bir cu fugiții, iar femeia a încercat să-i oprească.

Despre povestea din spatele accidentului, Deschide.MD a scris vineri, 15 martie, în care am menționat că femeia în vârstă de 29 de ani a încercat să împiedice urmărirea de căre echipajul INP a unui automobil de marca Volkswagen și s-a aruncat în fața mașinii poliției.

Ieri, portalul găgăuzinfo.md a făcut publice imaginile surprinse de camera de bord, instalată în mașina de poliție. Din imagini se vede cum, la un moment dat, mașina urmărită, a oprit brusc. În timp ce automobilul poliției se îndrepta spre vehicolul urmărit, o femeie cu un băț în mână a trecut prin fața acestuia, scrie gagauzinfo.md.

Deși polițistul aflat la volan a frânat, nu a reușit să evite să lovească femeia de 29 de ani. 

Mariana Bețivu, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, a declarat atunci  pentru Deschide.MD că femeia a fost transportată la spital cu multiple traumatisme, dintre care o traumă cerebrală închisă.

Ulterior, de echipajul INP s-a apropiat un grup de persoane agresive care a început să-i insulte și să-i îmbrâncească pe polițiști. Una dintre persoanele agresive, un tânăr în vârstă de 33 de ani, ia- tras un pumn în față unuia dintre polițiști și i-a rupt uniforma.

La fața locului a fost solicitată Grupa Operativă din cadrul IP Ceadîr-Lunga, iar bărbatul care l-a lovit pe polițist, a fost reținut pentru 72 de ore.