Decizia de Guvern, aprobată la finele săptămânii trecute, potrivit căreia parcarea mașinilor pe trotuare va fi permisă, dacă șoferii vor lăsa 1,5 metri liberi pentru circulația pietonilor, s-ar referi numai la ocurile unde pot fi organizate parcări ale autoturismelor.

Cel puțin, așa crede viceprimarul de Chișinău, Nistor Grozavu. 

„Sunt anumite artere de transport unde parcările pe trotuar nu pot fi organizate. De aceea, stâlpii (instalați de autoritățile locale - n.r.) vor rămâne. Aceasta este o viziune strategică a Primăriei Chișinău. Noi considerăm că pe cea mai mare parte a bulevardului Ștefan cel Mare nu trebuie să fie organizate parcări, deoarece ele încetinesc circulația transportului atât public, cât și privat și practic exclud posibilitatea folosirii pistelor pentru bicicliști”, a declarat astăzi Nistor Grozavu. 

Potrivit funcționarului, mașinile vor putea fi parcate pe artera centrală a Chișinăului doar în zona din apropierea străzilor Ismail și Ion Creangă.

Menționăm că, recent, Primăria Chișinău a început a instala piloni pe bd. Ștefan cel Mare pentru a interzice parcările în centrul capitalei. Asemenea piloni ar urma să fie instalați și pe strada Vasile Alecsandri sau bd. Negruzzi.

Sursa: Ziarul Național